Wees u bewust van de gevaren van uw data

In de huidige tijd wordt het steeds belangrijker om veilig uw data te wissen. Zeker met de komst van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) loopt u nog meer kans om verantwoordelijk te worden gehouden voor datalekken. We adviseren u om, bij het vervangen of defect raken van uw apparatuur,  uw data, gecertificeerd te laten vernietigen door een professioneel bedrijf. Uiteraard kan Printerservice Barendrecht u daarbij helpen.

AVG

In de huidige wereld bent u als ondernemer verplicht om de AVG te volgen. Sinds 2018 geldt deze wet waarop bedrijven in de toekomst streng op gecontroleerd zullen worden.

Ieder bedrijf is in het bezit van bedrijfsgevoelige data. Als bedrijf behoort u daar secuur mee om te gaan. Wanneer datagegevens het niet meer doen of toe zijn aan vervanging, kunt voor het oog de data verwijderen maar weet u dan zeker dat alles gewist is? Kwaadwillende kunnen dan nog steeds de informatie boven water krijgen! Belangrijk: laat uw data gecertificeerd verwijderen!

.

Software

Om informatie goed te verwijderen is zware software essentieel. Printerservice in Barendrecht heeft ervaring in het veilig vernietigen van uw data.

We gebruiken hiervoor software pakketen die voldoen aan de norm van de Europese privacywet. Veiligheid staat bij ons bovenaan want u wilt niet dat al deze informatie in verkeerde handen valt. Vaak zijn de software die gratis worden aangeboden gemaakt in de Verenigde Staten. Daar zijn weer andere normen en waarde als het om de privacy gaat. Belangrijk dus om echt de Europese norm aan te houden.

Compliant

De Europese regelgeving rond privacy ligt veel hoger dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Belangrijk dus om goed te kijken welke tools u gebruikt voor de dataverwijdering.

Wilt u 100% verzekerd zijn van een veilige aanpak voor uw data? We zijn compliant aan de Europese wetgeving en kunnen u bijstaan voor een betaalbare prijs. Neem dan contact met ons op dan leggen we uit waarom.

Neem direct contact op!

De inktzwarte voorbeelden
van datalekken

Datalek bij Jeugdzorg

Naast dossiers zijn ook interne e-mails van Jeugdzorg gelekt, samen met zo’n tweehonderd voicemailberichten. In deze audiobestanden bespreken hulpverleners de probleemsituaties bij gezinnen. In sommige voicemails is te horen hoe een moeder in paniek opbelt omdat ze vindt dat de organisatie niet goed voor haar kind zorgt. Ze krijgt naar eigen zeggen al weken geen contact met de zorginstelling.

Computer bij grofvuil

Onlangs werd een computer bij het grof vuil gevonden die mogelijk van de secretaresse was van een groot bedrijf in Zuid-Holland. Op deze computer stond gevoelige informatie van het bedrijf wat gelukkig door alert optreden van de medewerkers van de vuilnisdienst niet in verkeerde handen is gekomen. Er is een onderzoek gestart hoe dit kon gebeuren. Verwacht wordt dat de imago schade groot zal zijn aangezien het hier om een bedrijf gaat dat vertrouwen moet uitstralen als het gaat om persoonsgegevens.

Laat u niet door de verkeerde verrassen
maar door Printerservice!

Neem direct contact op.